søndag 8. mars 2020

8. mars 2020 - Det finnes slemme mennHer er mitt bidrag under årets 8.mars-arrangement på Kvinnemuseet i Kongsvinger. Jeg er ydmyk og stolt, og takker for å få lov til å være deres 8.mars-poet!
Jeg takker også mitt barnebarn på 9 år for inspirasjonen hun ga meg i en samtale nylig 💖


Det finnes slemme menn

Da du var liten jente lærte jeg deg mange ting, jeg lærte deg om rett og galt, lærte deg å stå opp for urett - og å frykte bilene på veien, fremmede hunder og slemme menn.
Tiden gikk, du ble stor så lån meg nå ditt øre når jeg vil dele litt av min livsvisdom:

Det finnes slemme sjefer, det er de som tror at menn har fortjent bedre betalt enn kvinner for å gjøre den samme jobben. De som med største selvfølgelighet forbigår kvinner og velger å forfremme mannen, bare fordi han er mann

Det finnes bedrevitende nemder, de som noen mener er bedre egnet enn oss selv til å vite hva som er best for kvinner, de som er så flinke at de med den største selvfølgelighet vil bestemme over vår kropp og vårt liv.

Det finnes slemme ministre, sånne som forteller oss at vi som har så mye likevel ikke har nok til å dele med dem som har ingenting.
De som bestemmer hvor og hva som er farlig - og hvem som har fortjent vår hjelp og vår beskyttelse

Det finnes dumme politikere, som tror at det er nok å lage en lov så forandrer det verden, det er de som tror at fordi vi har en kvinnelig statsminister så har vi likestilling.

Det finnes urettferdige rettssaler, de med dommere som fortsatt mener at vold i hjemmet er en privatsak - og at en voldtekt har to sider.

Det finnes slemme menn,
menn som slår, voldtar og misbruker sin posisjon og makt.
Kjære jenta mi, du skal vite at det finnes veldig mange gode, snille, artige og flotte menn - men treffer du på en av de slemme så snu deg fort og gå din vei - og se deg aldri tilbake for slemme menn blir ikke snille av din godhet.

Vi var mange som prøvde å kjempe mot all urett som rammer kvinner, i krig og i fred. Vi har ikke lyktes så du arver min kamp.
Gå i gatene, rop og protester. Kjemp for din søster enten hun er nær eller i fjerne strøk - enten hun lever i krig eller fred.
Og hvis noen prøver å fortelle deg at du trenger ikke kjempe, at vi er i mål, så tro dem ikke - for det finnes fortsatt slemme menn.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar