lørdag 2. november 2019

Noen må gå!


Nav-skandalen og den dagen rettstaten kolapsa er overskrifter som har lyst mot oss daglig den siste uka. De fleste av oss følger nyhetene med et vantro blikk mens vi ikke helt klarer å ta innover oss hvor katastrofalt dette er for de stakkars menneskene som ble så til de grader svikta av alle instanser. Nav's feiltolkning av regelverket er jo en katastrofe i seg selv, og det er meg totalt ubegripelig at en etat som har som hovedoppgave å hjelpe folk, kan ha så mange saksbehandlere, jurister og ledere, uten at en eneste en av dem stusser over hverken regelverket eller det økende antall trygdemisbrukere!

Derfra og videre til neste svik som er advokater og dommere. Hele rettsvesenet som dømmer folk til bøter og fengselsstraff i hht en lov vi alle nå vet at de burde ha kikket nærmere på. Fan også - er det ikke jobben deres å sørge for at loven blir tolket og brukt riktig? Tilogmed når noen av deres egne prøver å rope ut at her er det feil et sted er det ingen på øverste hold i rettssystemet som reagerer.

Dette er så galt at jeg nesten ikke klarer å tro det, men aller verst er dog tiden som har gått siden tabben ble oppdaga. Nav har altså visst dette i over 2 år. To år der de fortsatt ikke tar tak i egen tabbe, men tvertimot fortsetter heksejakten på NAV-brukere og sitter med åpne øyne og ser på at folk idømmes både store tilbakebetalinger, bøter og fengselstraff. De fortsetter altså å kriminalisere folk og ødelegge liv, samtidig som de visste at feilen var deres egen. Utilgivelig!
Og når endelig den øverste overordnede informeres, ja da sitter ansvarlig minister og tenker på dette i nesten et år til før saken blir offentliggjort og forfølgelsen av folk stoppes. Utilgivelig og helt ubegripelig!
Denne saken synes å bestå av ikke bare manglende kompetanse, men også av en arroganse og et maktmisbruk som mangler sidestykke i moderne tid.

Beklagelser fra NAV-direktør Vågeng og Arbeids- og sosialminister Hauglie holder ikke, ingen av dem har troverdighet nok til at beklagelsene deres gjør inntrykk. Begge bedyrer at saken skal gjennomgås og granskes for å finne ut hvordan dette kunne skje - det er meg nesten revnende likegyldig. Faktum er at det har skjedd og noen må ta ansvar for å rydde opp og dele ut erstatning og oppreisning til de skadelidne fortere enn svint. De fleste av oss hadde fått sparken for adskillig mindre feilsteg i arbeidslivet. Men ikke NAV-direktøren, neida hun har nemlig planlagt å sitte et år til før hun tar ut sin pensjon ved fylte 70, så det passer henne dårlig å gå av akkurat nå. Er det mulig å være så arrogant? Valget er ikke ditt Vågeng! Jeg tror ikke jeg er alene når jeg sier at jeg stoler ikke på deg og tror ikke på at du er den rette til å rydde opp i kaoset i eget hus!

"Den dagen rettstaten kolapset".... Jeg velger å dra den enda lenger, jeg sier "Den dagen demokratiet kolapset!
I velferdsstaten Norge skal ikke folk måtte stå med med lua i handa fordi de har NAV-angst. Det har vært for mange skandaler, og demokratiet er en skygge av seg selv så lenge folket ikke blir hørt. NAV-skandalen er den store dråpen som fikk begeret til å fosse over. Hvis ingen forlater sin post etter dette, sitter fortsatt de uskyldig straffedømte igjen som svartepetter, derfor må dette få konsekvenser - noen må gå!

Min oppfordring til Statsministeren blir derfor; Vi - folket som du som oftest ikke hører på - forlanger nå å bli hørt. Beklagelsene er oppbrukt, vi tror ikke på de fine ordene, vi stoler ikke på at du og din regjering vil vårt beste. Jeg krever ikke Arbeidsministerens avgang, jeg krever at du, som har det øverste ansvar, pakker sammen og tar med deg hele skandalregjeringen din og går av. Og ta nå endelig med deg NAV-direktøren på vei ut!
Nye koster feier som kjent best - særlig i mørke kroker.....

PS. Språket mitt er sterkt moderert siden jeg startet å skrive dette innlegget. Nordlendinger og andre med fargerikt språk bes om å bruke fantasien.



5 kommentarer:

  1. Man e rysta langt inn i ei sjels avkrok, som man ikkje vesste man hadde.Erna e vel absolutt den dårligste statsminister vi har hatt, men klore sæ fast, det kan ho, det beste ho veit e å være statsminister, og då e det kje så farlig om det på vakta hennes skjer de mest førrferdelige teng. Bære ho får ha nøkkeln te sitt kontor. NAV evne tydeligvis ikkje å rødde opp, og kver og en verne om sæ og si stilling, og akkurat som småungan står og sei te kverandre, så gjør de akkurat d samme... "Det va du som begynte... jaja, det e kje mi skyld... det e nån andre sin feil...æ har kje gjort nåkka… jaja, men..." Du skriv detta praktfullt, Idly, men praktfullt e kje akkurat ordet man kan bruke om våres regjering i sin helhet, eller NAV og alt som dertil hører. Stakkars menneska som e ramma. Stakkars dem. Æ gremmes. Og ingen kan sei at vi kan føle oss trygg i detta landet, kor de som e satt til styre og stell kroa sæ i bingen sin, og smile mens de sleika rygg te kverainner, dett e mange med mæ som rett og slett vil spy !! Nu må æ beherske mæ så kje den fantastiske Nordlendingen kjem fram. Takk førr innlegget ditt, Idly. Og så må justisdømte menneska som attpå e sjuk og har problema nok fra før, slepp ut av fangenskap, få oppreisning så langt det går, få pengan sine tebake og ei solid erstatning. Æ e så inni H... førrbanna !! Fra else anthonia...

    SvarSlett
  2. Så hjertens enig. Blir så eitrandes forbanna på vegne av offerene.

    SvarSlett
  3. Så bra skrevet,,,Wenche klarer å belyse og sette ord på denne ubegripelige saken...

    SvarSlett
  4. Ikke nok med at jeg var flau for at dumme dumme Høie var homo, så kommer forsyne meg Sigrun Vågeng med tullet sitt som er fra Kristiansund! Stakkars meg. ;-)

    Du gløder, Wenche, det er bra. Alt for mange tilårskomne kjerringer er passive og holder seg svært lite samtidsorientert og oppdatert.
    "Du skal dirre og dampe, ikke støve", sa Karsten Isachsen.

    SvarSlett